top of page

ZveN CERAMiCS galerija

Pod imenom ZveN se predstavlja Zvezdana Novaković, katero v osnovi poznamo kot glasbenico, pevko, harfistko, performerko.

V zadnjem času se intenzivno ukvarja tudi z glino, saj jo pritegne njena mehkoba, krhkost in igra neposrednega dotika, ki izraža stanje duha in uravnovesi.

 

Keramika ZveN....na kratko čarobna in s karakterjem....opazuje naravo, ter iz nje črpa strukture,  barve in oblike. Velika inspiracija so ptice in druge živali, ki posedajo na kakšni šalčki, ali krožniku. Keramika ZveN pripoveduje zgodbo in te nagovarja z majhnimi napisi in citati, ali pa kar s svojimi prikupnimi oblikami, ki jih kar ne moreš dati iz rok. Karemika je izdelana tako na vretenu, kot v prostoročni tehniki in prav vsak kos ima svoj karakter in ni podoben drugemu. Zvezdana pravi, da ob ustvarjanju nikoli ne ve kam jo bo odneslo, saj keramika sama spregovori v kaj se bo razvila.

Kaj pa izdeluje? Od uporabne (interaktivne) keramike, skodelic, krožnikov in posod pa vse tja do dekorativnih vaz, kipcev in mobile izdlekov in pa da ne pozabimo ZveNečih keramičnih instumentov...

foto: Urška Lukovnjak

bottom of page