The Voice of the Strings / 

 

KONCERTI: 21. 8. 2015 / PTUJ / 18.00

                         25. 8. 2015 / GRAD SNEŽNIK 

 

The Voice of the Strings (Glas strun) je zmes intimnega, arhaičnega in plemenitega zvoka harfe, violine in vokala. Mladi umetnici iz Švedske in Slovenije sta se prvič srečali na odru v Parizu, kjer sta bili obe gostji slovenske skupine Terrafolk. Projekt je nastal v Bolgariji, kjer sta se glasbenici ponovno srečali po naključju, saj sta se obe odločili študirati tradicionalno bolgarsko glasbo na Akademiji za umetnost v Plovdivu. Nastal je projekt z raznolikim programom, od afriških uspavank, starih angleških balad ter tradicionalne glasbe Švedske, Slovenije in Bolgarije do minimalističnih fraz, ki vodijo v odprto formo improvizacije.

 

Zvezdana Novaković (SLO) – vokal, harfa

Sofia Högstadius (ŠVE) – vokal, violina

 

Sofia Högstadius (Švedska) se je po končanem študiju klasične violine na Akademiji za glasbo in uprizorljivo umetnost v Göteborgu posvetila ljudski glasbi sveta. Njen opus sega od Švedske, Irske in Škotske do v zadnjih letih predvsem bolgarske glasbe. Med drugim se je izobraževala na Akademiji za glasbo v Plovdivu (Bolgarija) na oddelku za ljudsko glasbo, smer: violina, gadulka, vokal. Lansko leto je prvič potekal velik festival na tematiko bolgarske glasbe v Rili (Bolgarija), ki se bo odvijal tudi v naslednjem letu.

Trenutno poučuje violino in ansambelsko igro na Akademiji za glasbo v Göteborgu in kot svobodna umetnica sodeluje pri mnogih glasbenih in gledaliških projektih.

 

SoundCloud:

https://soundcloud.com/the-voice-of-the-strings

Facebook:

https://www.facebook.com/TheVoiceOfTheStrings?ref=stream&filter=2

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

THE VOICE OF THE STRINGS is a blend of fine, intimate and archaic sounds created by voice, violin and harp. Two young artists from Slovenia and Sweden introduce their diverse program spanning from an African lullaby, old English ballads and traditional songs from Sweden, Slovenia and Bulgaria to minimalistic phrases that lead to open improvised form.

 

Zvezdana Novaković (SVN) – gothic harp, voice, composition

Sofia Högstadius (SWE) – violin and voice, composition

 

Soundcloud:

https://soundcloud.com/the-voice-of-the-strings

Facebook:

https://www.facebook.com/TheVoiceOfTheStrings?ref=stream&filter=2

 

  • White Facebook Icon
  • White SoundCloud Icon