top of page

Glasba in igra

glasbena delavnica za dojenčke in starše

Glasbene delavnice Zvezdane Novakovič temelijo na Dalcozovi, Orfovi in Kodayevi metodi. Te metode imajo pred seboj en cilj: naučiti otroka, da ni samo poslušalec, temveč tudi ustvarjalec in izvajalec glasbe. V glasbeni uri vas bo Zvezdana ob prihodu pričakala in pozdravila z zvoki harfe in drugih instrumentov. Skozi mnoge glasbene igre boste z otrokom veliko poslušali in se odzivali, imitirali in se naučili več skladb ter se ob njih sekvenčno gibali. Ponavljali boste glasbene in ritmične fraze, ter jih prenesli na različne instrumente, peli pesmi in ob pripovedovanju z lutkami potovali skozi različne glasbene zgodbe.

 

Delavnica Glasba in igra za otroke od 6 mesecev do 1 leta. Zvezdana Novakovič je po izobrazbi diplomirana jazz pevka (Kunst Universitat Jazz Graz), glasbena pedagoginja (Pedagoška fakulteta MB) in magistra ljudskega bolgarskega petja (AMTII-Plovdiv). Poleg tega že več let igra harfo, pravkar pa zaključuje podiplomski študij kompozicije v Švedskem Gothenburgu (Academy of Music and Drama Gothenburg), kjer je med drugim študirala metodo Evritmije po Dalcroz-u. Že leta sodeluje s pedagogi iz Švedske in Finske, saj je v Skandinaviji glasbena metodologija za razvoj najmlajših otrok zelo razvita in tudi na zelo visokem nivoju.

 

Že leta sodeluje z Lutkovnim gledališčem Ljubljana kot animatorka/performerka, korepetitorka in skladateljica predstave Lučka, grah in pero. Kot skladateljica in performerka sodeluje tudi z mnogimi drugimi slovenskimi in tujimi gledališči. Igra harfo in Castagniari melodeon, pleše razne ljudske plese in vodi mnoge mednarodne avtorske projekte, kot so: Slovena Voices, Bosa, Arhai, Trubadurke, Posedkanje. Več let je bila članica zbora Carmina Slovenica, sodelovala je s Svetlano Makarović, skupino Laibach, Vaskom Atanasovskim, skupino Terra Folk in mnogimi drugimi.

bottom of page